Ziua Bibliotecarului – activitate culturală

Ziua Bibliotecarului – 23 aprilie 2024

Potrivit UNESCO, din 1995, în toate statele membre ONU, pe data de 23 aprilie a fiecărui an, o zi, se sărbărorește lectura, cartea, editarea și tipărirea ei,dar și protejarea  drepturilor autorale acelora care scriu texte literare, muzicale și orice alte tipuri de creații originale.

Din 14 aprilie 2005, Guvernul  României  a hotărât ca ziua de 23 aprilie să fie declarată „Ziua Bibliotecarului din România”. Astfel că în România, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și ”Ziua Bibliotecarului” concomitent cu „Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor„.

Biblioteca este un spațiu prietenos, viu, ofertant cultural, un spațiu cald, calm și liniștit, în care cititorul / utilizatorul gorjean al seviciilor ”Casei cărților” să se relaxeze, să se reîncarce energetic și informațional, în care să revină cu drag.

Prin nobleţea şi frumuseţea profesiei sale, bibliotecarul aduce la viaţă carţi , oameni şi poveşti. Se cuvine să îl celebrăm, să îl respectăm  şi să stăruim mai mult în evocarea muncii şi strădaniei sale intelectuale.

De ziua lor, dorim tuturor colegilor bibliotecari multe satisfacții profesionale, împliniri într-o tot mai complexă, nobilă  și grea profesie, aparent deosebit de accesibilă.

Cu prilejul Zilei Bibliotecarului, Casa Corpului Didactic Gorj vă transmite felicitări pentru munca depusă şi LA MULŢI ANI!

Alina FIRAN

Bibliotecar CCD Gorj