Creativitate prin educatie

Revista de specialitate ,, Creativitate prin educație” reprezentă un instrument eficient de filtrare a informațiilor utile pentru cadrele didactice  în scopul  dezvoltării creativităţii şi a gândirii libere.

Gândirea este o mișcare de idei care dezvăluie esența lucrurilor. Rezultatul său nu este o imagine, ci o oarecare gândire sau idee. Un rezultat specific al gândirii poate fi un concept – o reflectare generalizată a clasei de obiecte în trăsăturile lor generale și esențiale.

Gândirea este o activitate teoretică și practică care implică un sistem de acțiuni și operații cu caracter orientativ – de cercetare, transformator și cognitiv inclus în ea.

Creativitatea este o activitate, al cărei rezultat este crearea de noi valori materiale și spirituale. Implică prezența abilităților, motivelor, cunoștințelor și abilităților unei persoane, datorită căreia este creat un produs care se distinge prin noutate și originalitate, unicitate.

Echipa de implementare : bibl. Firan Alina – coordonator, prof. Vulpe Daniela, prof. Popovici Laurențiu , prof. Dijmărescu Simona, prof. Suciu Monica, infor. Fîcea Vasile, adm. financiar Popescu Mariana