Inscrierea candidaților ECDL

Pentru inscrierea în programul de certificare ECDL  trebuie parcursi urmatorii pasi:

1.    Alegeţi Modulele şi Permisul ECDL de care aveţi nevoie.

2.     Completaţi Formularul Online ECDLwww.ecdl.ro.

Dupa completarea acestuia si apasarea butonului Inregistrare, veti primi pe adresa dvs de email un link de validare a inregistrarii. Accesati acel link in maxim 2 zile calendaristice. In cazul depasirii acestui termen sau in cazul completarii gresite a adresei dvs de email, inregistrarea dvs nu va fi efectuata si va fi necesara completarea din nou a prezentului formular. 

 3.     Mergeţi la Centrul de Testare Acreditat ECDL ales, validaţi Formularul Online în maxim 30 zile de la completare şi achiziţionaţi o Serie de înscriere generală unică ECDL.

Pentru validare este necesar sa va prezentati cu Cartea de Identitate valabila la Centrul de Testare Acreditate ECDL ales.

4.     În vederea pregătirii pentru susţinerea examenelor ECDL, puteţi folosi Manualele ECDL(comenzile se efectuează direct la editură) sau puteţi solicita oferta de training a Centrului de Testare la care v-aţi înscris.
        * Acest pas este opţional.

5.     Planificaţi ordinea în care doriţi să susţineţi testele aferente Modulelor ECDL alese şi programaţi examenele la Centrul de Testare Acreditat ECDL selectat la înscriere. Menţineţi legătura cu reprezentantul Centrului de Testare pe întreaga perioadă a procesului de certificare ECDL.

6.     Verificaţi permanent statusul Profilului dvs. ECDL prin accesarea Contului Online ECDL.

7.     După absolvirea cu succes a examenelor ECDL, solicitaţi Permisul ECDL către reprezentantul Centrului de Testare.

 

*       Perioada de obţinere a unei certificări ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenţă al fiecărui candidat şi de nevoia de a urma sau  nu cursuri pentru pregătire înainte de examene.

**      Testarea ECDL este automată online, cu afişarea rezultatelor în timp real.
***     Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul ECDL.
****    Seria de înscriere generală unică ECDL are valabilitate nedeterminată şi este unică pentru toate tipurile de certificări ECDL.
*****   Permisul ECDL este valabil pe o perioadă nedeterminată.
****** Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica accesând Profilul ECDL Online al fiecărui candidat.