CCD – CENTRU DE TESTARE ACREDITAT ECDL

Stimați colegi,

Vă facem cunoscut faptul că din data de 05.03.2018 CASA CORPULUI DIDACTIC GORJ a fost acreditată ca CENTRU DE TESTARE ECDL.

În acest sens,  CCD Gorj oferă, atât cadrelor didactice din învățământul preuniversitar cât și elevilor, posibilitatea obținerii de Certificări ECDL recunoscute internațional.

Centrul de testare acreditat ECDL al Casei Corpului Didactic Gorj functioneaza în Laboratorul IT Nr. 1 al CCD Gorj, într-un spațiu primitor, dotat cu un număr de 25 laptopuri care corespund din punct de vedere al specificațiilor tehnice condițiilor impuse de către partenerii noștri.  

 

Obținerea Permisului ECDL (Permis European de Conducere a Computerului) prezintă o serie de avantaje: Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care deţin Permisul ECDL pot să beneficieze de credite profesionale transferabile.

Creditele profesionale tranferabile se pot obtine in urma sustinerii examenelor si obtinerii: 

    • Permisului ECDL PROFIL DIDACTIC – 25 de credite 
    • Permisului ECDL start – 20 de credite
    • Permisului ECDL complet  – 25 de credite

Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Obținerea unui anumit tip de Permis ECDL  / Certificare ECDL presupune susținerea examinărilor și promovarea unui anumit numar de module: