Implementarea noului curriculum la clasa pregatitoare

In vederea implementarii noului curriculum la clasa pregatitoare, in perioada 8.09.2014-11.09.2014 la nivelul judetului Gorj se desfasoara programul de formare ,,Abilitarea curriculara a cadrelor didactice din invatamantul  primar pentru clasa pregatitoare”, destinat  cadrelor didactice care predau in anul scolar 2014-2015 la acest nivel.

Programul de formare organizat de ISJ Gorj si CCD Gorj, se defasoara in 5 localitatii dupa cum urmeaza: Scoala Gimnaziala ,,Al. Stefulescu - Tg-Jiu, Scoala Gimnaziala ,,Pompiliu Marcea – Tg-Jiu, Scoala Gimnaziala ,,Sf. Nicolae Tg-Jiu, Scoala Gimnaziala ,,George Uscatescu- Tg-Carbunesti  si Liceul Tehnologic Turceni.

La aceste cursuri vor participa 195 de cadre didactice ce vor parcurge 3 module tematice (16 ore) ce au in vedere abilitarea curriculara a cadrelor didactice pentru clasa pregatitoare in domeniile proiectarii didactice, strategiilor de interactiune didactica, managementul clasei de elevi si specificul evaluarii in clasa pregatitoare.

Organizatorii se asteapa ca la finalul programului de pregatire, cadrele didactice sa obtina noi competente in cariera didactica  in masura in care acesta clasa de tranzitie impune o abordare novatoare a disciplinelor, abordare menita sa formalizeze elevii cu cerintele invatamantului primar.

Coordonator program,

Monica Suciu-profesor metodist

Marinela Pirvulescu

Director CCD Gorj,